Jaa

Päiväkirja

« Edellinen   2006-07-31   Seuraava »

Villa HöyryLinnan oma 21.2.1921 Turussa valmistunut höyrylokomobiili on ensimmäisellä julkisella esiintymisellään Minkiössä "Höyrypäivillä".

Takaisin esikatseluun


Koko operaattori alkaa sillä että lokomobiili hinataan ulos teltastaan hieman uudenaikaisemmalla kalustolla.


"Höyryerikoismasinisti" Timo Lehmunen Kuusankoskelta on mukana vahvalla osaamisellaan raskaan vanhuksen lastauksessa kuljetuslavetille.


Minkiöön tulon jälkeen aloitin uuden luukkutiivisteen valmistusta ja tiivistysreunojen hionta. Huom. miten lokomobiili on kiinnitettynä traileriin.


Minkiössä löytyy aina apuvoimia komeilla traktoreilla jotta välisiirrot onnistuisi hyvin.


Syöttövesipumpun testi menossa. Vihreässä ämpärissä syöttövettä ja kahvaan kiinni niin vettä saadaan kattilaan. Kaikki on testattava samalla kuin lämmitys suoritetaan.


Entiset omistajat tulivat Minkiöön katsomaan että Kullervo on hoidettu asinamukaisesti. Uudistusta ja tulevia korjauksia ajatellen saimme paljon hyödyllistä infoa.


Suomessa ainoa käytössä oleva kapearaitainen rautatie kuljettaa turisteja Jokioisista Humppilaan. Toimii yhtenä vetonaulana Minkiön "Höyrypäivien" aikana. Katso lähemmin ajanmukaisissa vaatteissa oleva pikkupoika junalähettäjän vasemmmalla puolella.

Villa HöyryLinna
Skyttala
21600 Parainen
Puh. 0440-223 313
info (at) steamcastle (.) fi
www.steamcastle.fi